bildthoekstermaisy.nl

nieuws archief 2022

05-02-2022

lammerperiode breekt aan

lammerperiode breekt aan

We zijn niet zo vroeg dit jaar, maar eind van deze maand verwachten we de eerste lammetjes. Reikhalzend kijken we uit naar dit moment. Vooral van Maisy 96 zijn we benieuwd wat ze brengt. Ze is een dochter van Bildthoekster Svengal en Maisy 67. Ze heeft daarmee zelf al twee keer Maisy 67 in haar afstamming. Ze is dan ook nog eens gedekt door Merilla Rick, een zoon van Bildthoekster Courage, waarmee we weer teruggrijpen naar zowel Maisy 67 als naar een andere favoriet Boukje 294.

Maisy 96 heeft een blauw uier gehad en daarmee is haar aflammeren extra spannend. We hopen heel erg op een geitje van haar, want we zijn erg gecharmeerd van haar type en haar prachtige vooruier. 

23-01-2022

Nieuwe bok

Nieuwe bok

Dijkhoeve Gijs is de nieuwe bok in onze stal. Gijs is een zoon van Passion 4 Gerhard. Dit is een zoon van Luk van de Dijk. Luk heeft voor veel opvallende dochters gezorgd. Ook de volle zus van Gerhard is een fraaie verschijning. De moeder van Gerhard is Geesje Ur14. De Geesjes, die uit de stal van Alina Gortemaker komen, worden als 'scherp' omschreven, maar hebben opvallend goede uiers en een uitstekende melkgift en gehalten.

Moeder Dineke 87871 is een dochter van onze eigen Bildthoekster Salomo. Salomo fokt grillig, maar is een bok waar we een zwak voor hebben door z'n uitstraling en Engelse roots. Hij is een zoon van de fraaie Ashdene Merlin en onze Maisy 67. Dineke valt op om haar enorm lange vooruier. Een foto van haar is te zien in het foto-album onder 'interessante geiten.' Gezien de moeder van Gerhard met 92 punten voor haar uier ook in positieve zin opvalt op dit onderdeel, hebben we hoge verwachtingen van Gijs.