bildthoekstermaisy.nl

nieuws archief 2022

10-10-2022

Laatste geit gedekt.

Vandaag is Maisy 104 gedekt door Sanne's Leo. Hiermee zijn alle vier de geiten gedekt. Nu hopen dat ze straks ook drachtig blijken te zijn. 
Sanne's Leo had ook al Maisy 106 gedekt afgelopen week. Leo is een zoon van Sanne's Harm en Sanne 119, een heel duurzame geit met een nog altijd fraai uier. 
Maisy 104 is een dochter van Merilla Rick x Bildthoekster Svengal (Merilla Rintsje x Maisy 89) x Maisy 67. We hebben hoge verwachtingen van deze combinatie. 
Maisy 105 hebben we laten dekken door Merilla Pim. Hij is een zoon van Merilla Gjalt en Merilla Minke M7566, een geit waar we al heel lang een bok van wilden gebruiken. 
Maisy 89 is gedekt door Merilla Mercurius. Zijn volle broer Mars was een favoriet van ons. We zijn erg blij dat we nu Mercurius hebben mogen gebruiken. Maar nogmaals, eerst moeten ze maar eens drachtig zijn... 

02-07-2022

Geiten verhuisd

Maisy 100, 101 en 102 zijn verhuisd naar Roelof van Dijk in Rhenen. 

08-03-2022

Maisy 96 is er niet meer

Maisy 96 is er niet meer

Vandaag hebben we Maisy 96 laten inslapen. Ze was tijdens de dracht al een moeilijke eter en na haar blauwe uier op tweejarige leeftijd al een probleemgeit. Met Maisy 104 hebben we een dochter van haar van Merilla Rick. 

07-03-2022

Drie geitjes en een bok

Drie geitjes en een bok

De afgelopen week was er een met ups en downs. Maisy 100 bracht 4 maart twee bokken. Beide hebben het niet overleefd. Maisy 100 (Merilla Gjalt x Bildthoekster Shaun x Maisy 67) ziet er veelbelovend uit. We hopen dat ze het waar gaat maken.

Maisy 96, een beetje onze zorgengeit, bracht vanmorgen een bok en een geit. Ze hebben Merilla Rick als vader. Hij is een zoon van Bildthoekster Courage. 
Maisy 89 bracht vanmiddag twee geitjes van Merilla Krijger. 

Op de foto Bildthoekster Seun (Merilla Rick x Bildthoekster Maisy 96)

05-02-2022

lammerperiode breekt aan

lammerperiode breekt aan

We zijn niet zo vroeg dit jaar, maar eind van deze maand verwachten we de eerste lammetjes. Reikhalzend kijken we uit naar dit moment. Vooral van Maisy 96 zijn we benieuwd wat ze brengt. Ze is een dochter van Bildthoekster Svengal en Maisy 67. Ze heeft daarmee zelf al twee keer Maisy 67 in haar afstamming. Ze is dan ook nog eens gedekt door Merilla Rick, een zoon van Bildthoekster Courage, waarmee we weer teruggrijpen naar zowel Maisy 67 als naar een andere favoriet Boukje 294.

Maisy 96 heeft een blauw uier gehad en daarmee is haar aflammeren extra spannend. We hopen heel erg op een geitje van haar, want we zijn erg gecharmeerd van haar type en haar prachtige vooruier. 

23-01-2022

Nieuwe bok

Nieuwe bok

Dijkhoeve Gijs is de nieuwe bok in onze stal. Gijs is een zoon van Passion 4 Gerhard. Dit is een zoon van Luk van de Dijk. Luk heeft voor veel opvallende dochters gezorgd. Ook de volle zus van Gerhard is een fraaie verschijning. De moeder van Gerhard is Geesje Ur14. De Geesjes, die uit de stal van Alina Gortemaker komen, worden als 'scherp' omschreven, maar hebben opvallend goede uiers en een uitstekende melkgift en gehalten.

Moeder Dineke 87871 is een dochter van onze eigen Bildthoekster Salomo. Salomo fokt grillig, maar is een bok waar we een zwak voor hebben door z'n uitstraling en Engelse roots. Hij is een zoon van de fraaie Ashdene Merlin en onze Maisy 67. Dineke valt op om haar enorm lange vooruier. Een foto van haar is te zien in het foto-album onder 'interessante geiten.' Gezien de moeder van Gerhard met 92 punten voor haar uier ook in positieve zin opvalt op dit onderdeel, hebben we hoge verwachtingen van Gijs.